niedziela, 23 czerwca

Śledzisz świat kuchennych robotów? Thermomix i Monsieur Cuisine wyznaczaj kierunek wygodnego gotowania. Dlatego warto, abyś poznała DREO ChefMaker Combi Fryer, to coś pomiędzy frytkownicą beztłuszczową, a piekarnikiem parowym. Co w tym takiego niezwykłego?

Czym wyróżnia się DREO ChefMaker Combi Fryer

Słowem występu, urządzenia, które oferują nam chrupkę skórkę bez dodawania oleju, uzyskują ten efekt poprzez zastosowanie gorącego powietrza. Tych, którzy nie wiedzą jak działa frytkownica bezolejowa, zachęcam do zapoznania się z naszym opracowaniem.

Tak samo działa DREO ChefMaker Combi Fryer. Wykorzystuje on cyrkulację powietrza do uzyskania chrupkości. Posiada on również nieco cech robotów gotujących, bowiem posiada wgrane, dedykowane przepisy, których odtwarzanie ma być precyzyjne jak nigdy dotąd.

Absolutnym wyróżnikiem urządzenia jest natomiast zbiornik na wodę, stosowany w celu uzyskania wyższej wilgotności w komorze. System współpracuje z dedykowanym termometrem, który jest wbijany w potrawę w celu monitorowania jej temperatury. Tak skonfigurowany zestaw zapewnia dużą różnorodność osiąganych efektów oraz zapewnia idealną kontrolę przyrządzania posiłków.

Jak działa DREO ChefMaker Combi Fryer

Zaczynamy od wybrania przepisu, a następnie krok po kroku jesteśmy prowadzeni przez proces przygotowywania posiłku. Takie podejście znamy z większości robotów do gotowania. Jednakże tym razem przed rozpoczęciem podgrzewania wbijemy w danie termometr. Będzie on cały czas pobierał dane i przesyłał je do urządzenia. Dzięki temu DREO ChefMaker będzie w stanie dostosować czas i temperaturę pieczenia, niezależnie od wielkości naszych składników.

Brzmi to bardzo dobrze, szczególnie z perspektywy wiedzy, że wiele potraw potrzebuje zmian temperatury w trakcie smażenia do uzyskania najlepszych efektów. Podczas gdy większość robotów stosuje pewne uproszczenia i uśrednienia, DREO ChefMaker trzyma rękę na pulsie i dopasowuje wszelkie parametry samodzielnie, aby uzyskiwać powtarzalne, idealne efekty. Ciekawe i innowacyjne jest również dodanie do pieczenia czynności spryskiwania wodą. Pomagać ma ona w regulacji temperatury i zapobiec wysuszeniu oraz przypalaniu się dań.

Jak, za ile i gdzie można kupić DREO ChefMaker Combi Fryer

Urządzenie wyceniane jest aktualnie na 229 USD (około 954,62 złotych). W porównaniu do dobrej klasy frytkownic bezolejowych nie jest to odstraszająca cena. Niestety są też złe wieści. Aby można było go zamówić na kickstarter.com w przedsprzedaży, musicie znajdować się na terenie Stanów Zjednoczonych, Kanady lub Wielkiej Brytanii. My niestety musimy więc na razie czekać na oficjalną premierę, która nastąpi w sierpniu wraz z dostarczeniem preorderów.

Jeżeli nie chcesz czekać, to może zainteresują Cię nasze propozycje na frytkownice bezolejowe do 200, 300, 400 lub 500 złotych?

Na początku istnienia serwisu, moim zadaniem było wyszukiwanie tematów i zbieraniem ich na wewnętrznym forum, skąd przechwytywali je redaktorzy. Aktualnie, bogatsza o wiele doświadczeń wyszukuje kierunki publikacji i analizuje wyniki naszych treści. Wszystkie te dane zbieram w tabelki, aby wszyscy mogli wysuwać swoje własne wnioski. Kierunki tematyczne, jakie przygarnęłam to: duże AGD kuchenne, saturatory i frytkownice. Dużą satysfakcję daje mi wyliczanie kosztów, jakie ponosimy przy ich eksploatacji. Czy wiesz, ile kosztuje jedno zmywanie w trybie Eco? Jeżeli masz zmywarkę w klasie minimum C, to zapewne wydajesz około 40 groszy plus za tabletkę. Czytasz każdą instrukcję obsługi? Ja czytam je skrzętnie, dzięki czemu mogę Ci doradzić zakup najlepszej płyty indukcyjnej. Przykładowo - moją ulubioną funkcją jest możliwość połączenia pól grzewczych, aby móc podgrzać dwupalnikową patelnię. Chociaż doceniam również funkcje smart, pozwalające z poziomu aplikacji dostosować temperaturę do poszczególnych etapów gotowania. Dodatkowo w ramach swoich zainteresowań opisuję innowacyjne nowinki od małych producentów. Mam nadzieję zainteresować was nimi na tyle, abyście kiedyś wsparli ich zapał. Think-About założyłam w czasie studiów z Piotrem Opulskim i szybko dołączyło do nas sporo znajomych ze studiów, którym podoba się nasz pomysł. Przygoda ta trwa do dziś, chociaż nasz pierwotny pomysł na tematykę dorósł wraz z nami. Początkowo portal skupiał się innowacyjnych urządzeniach oraz takich, które dostawały nagrody w międzynarodowych i polskich konkursach wzorniczych. Po studiach, gdy zaczęłam swoją karierą architekta, czas na ten projekt zredukował się do minimum. Zdobywanie i poszerzenie wiedzy w różnych dziedzinach otworzyło przede mną nowe horyzonty. Patrząc na sprzęt, wiem, gdzie optymalnie powinien zostać ustawiony. Znam też więcej aspektów czysto technicznych. Potrafię określić przełożenie poboru prądu na domową sieć energetyczną, klimatyzacji na sposób cyrkulacji i wymiany powietrza w poszczególnych pomieszczeniach, czy ocenić względem wzrostu użytkownika. Poza pracą przy redakcji i prowadzeniu pracowni architektonicznej, większość czasu wypełnia mi marzenie i planowanie. Mam nadzieje, że wystarczy mi życia, aby zrealizować wszelkie plan. Posiadam tysiące zainteresowań - od hodowania meduz czy węży, przez gotowanie i kosmologię, aż do majsterkowania, nowych technologii, kryptowalut i odnawialnych źródeł energii. Często zainteresowania chwytam kątem oka, aby przeżywać je kolejne dni i tygodnie. Każde z dostrzeżonych zagadnień staram się zgłębić, choć troszeczkę, bo naprawdę praktycznie wszystko, co nas otacza, jest niesamowite.