W rodzinie Amica pojawił się właśnie nowy produkt, który ma zapewniać zupełnie nowe podejście do kulinarnej przygody. Płyta indukcyjna 3.0 z technologią HobControl Pro to odpowiedź na najbardziej powszechne kuchenne wpadki, takie jak przypalenie, wykipienie czy przywieranie potraw do dna garnka.

Płyta indukcyjna z serii 3.0 od Amica, to źródło licznych korzyści dla użytkowników. Korzystając z jej możliwości, zyskujemy pomoc inteligentnych algorytmów, odpowiedzialnych za precyzyjne dobranie mocy grzania płyty do aktualnie zachodzących we wnętrzu naczynia procesów. Jaki jest tego efekt? Jak obiecuje producent -bezpieczniejsze, bardziej intuicyjne gotowanie pod pełną kontrolą i bez ryzyka wystąpienia jakichkolwiek niepożądanych sytuacji.

Płyta indukcyjna HobControl Pro od Amica

Oferowaną przez markę Amica płyta indukcyjna 3.0 wyposażono w technologię HobControl Pro, której obecność przejawia się w postaci czterech programów grzewczych. Do każdego z nich przypisano odpowiednią temperaturę i funkcje. Są to kolejno:

  • 40°C – topienie (odpowiednie do klarowania masła lub rozpuszczania czekolady)
  • 70°C – duszenie (właściwe do przygotowania gęstych sosów, powideł i podgrzewania potraw)
  • 90°C – gotowanie na wolnym ogniu (idealny do przyrządzania zup)
  • 200°C – grillowanie (właściwe dla potraw wymagających obróbki w wysokiej temperaturze, głębokim tłuszczu, grillowania, smażenia techniką stir-fry)

Taki sposób pogrupowania temperatur i związanych z nimi funkcji zdaniem producenta pozwala na zdecydowanie podniesienie komfortu gotowania poprzez zwiększenie kontroli nad zachodzącymi w trakcie tej czynności procesami.

Płyta indukcyjna ze wskazówkami

Dla tych, którzy w trakcie korzystania z nowej płyty poczuliby chęć zapoznania się z ciekawymi przepisami, marka Amica przygotowała niespodziankę. Na stronie internetowej producenta znalazły się bowiem przepisy, których wybór powierzono doświadczonemu kucharzowi. Wśród propozycji znajdziemy różnego rodzaju przekąski, zupy, dania mięsne, wegetariańskie, wegańskie oraz dania rybne.

Korzystanie z kompendium kulinarnego ułatwiają zamieszczone na stronie nagrania video, na których pasjonaci gotowania przeprowadzają zainteresowanych przez kolejne kroki przepisu. Jeśli natomiast użytkownik chciałby z wiedzy kucharzy korzystać bez aktywnego połączenia internetowego, również ma taką możliwość. Wszystkie bowiem dostępne na stronie receptury można pobrać w formie ebooków.

Co wiemy o marce Amica

Grupa Amica i tworzone przez nią urządzenia są dostępna na rynku od ponad 70 lat. W ofercie tego wiodącego producenta sprzętu gospodarstwa domowego znajdziemy takie marki, jak: Amica, Hansa, Gram, CDA, Fagor.

Przedsiębiorstwo może pochwalić się bardzo obszernym portfolio, w którym znajdziemy różne urządzenia AGD – kuchenki wolnostojące, piekarniki do zabudowy, odkurzacze, pralki, lodówki. Swoje miejsce mają tu również drobniejsze sprzęty, takie jak blendery, czajniki elektryczne czy opiekacze do kanapek. Niezależnie jednak od swoich rozmiarów, każdy projekt realizowany jest z myślą o poprawie komfortu codziennego życia użytkownika. Co ma nam to zapewniać? Oczywiście wykorzystywane w urządzeniach Amica najnowsze, inteligentne technologie.

Jeśli interesują Cię tematy związane z urządzeniami tworzonymi przez markę Amica, możesz zapoznać się także z naszym wcześniejszym artykułem.

Z redakcją Think-About związałam się pod koniec 2023 roku i od tego momentu nieustannie zgłębiam tajemnice drugiej strony konsumenckiego świata. Każdego dnia tworzę różnego rodzaju treści, które, mam nadzieję, pomagają Czytelnikom w podejmowaniu bardziej świadomych zakupowych decyzji. W ostatnich latach zdobywałam doświadczenie jako copywriter, współpracując z klientami indywidualnymi, agencjami czy firmami IT. Często tworzenie konkretnych artykułów wiązało się z eksploracją tematów dotychczas mi obcych, co jednak nigdy nie było dla mnie przeszkodą. Wręcz przeciwnie. Możliwość nieustannego poszerzania swojej wiedzy to coś, co niezmiennie pociąga mnie w moim zawodzie. Z wykształcenia jestem muzykiem, jednak to zabawa słowem od dziecka dawała mi prawdziwą radość. Chociaż w swoim życiu pracowałam już w różnych branżach, wiem, że pisanie jest tym, co chcę i co mam szczęście robić na co dzień. W trakcie studiów, oprócz tworzenia dla własnej przyjemności, publikowałam teksty na portalu muzycznym Cameral Music oraz w kwartalniku muzycznym Kamerton. Obecnie prowadzę bloga, na którym pozwalam sobie na dzielenie się z innymi własnym zdaniem na różne tematy oraz tworzoną przeze mną miniaturową prozą. Gdy nie piszę - rysuję, czytam książki o hobbitach i pierścieniach, różach bez imion i stuleciach samotności. Słuchając audiobooków, śledzę losy małego belgijskiego detektywa, a czas przed  teleodbiornikiem spędzam obserwując pojedynki na miecze świetlne i podróże w nadprzestrzeni.