Nie trzeba być światowej sławy smakoszem o delikatnym podniebieniu, żeby dostrzec zależność pomiędzy ciekawą i estetyczną dekoracją, a doznaniami smakowymi.Floating Ripple Vase5

Na cuda niech jednak nie liczą osoby z małym stażem kulinarnym. Zdobnictwo jest jedynie dodatkiem, ale takim, który może być czynnikiem wyróżniającym poszczególne restauracje, zachęcając do wstąpienia i zjedzenia serwowanych potraw. W walce o pozyskanie nowego klienta liczy się pomysłowość, kreatywność i zaplecze doświadczeń, szczególnie w przepełnionym rynku gastronomicznym. Produkt Floating Ripple Vase skupia wszystkie te cechy i dodatkowo jest świeżą koncepcją na urozmaicenie  serwowanych dania.

Zaprojektowany przez Taku Omure  przezroczysty odlew z tworzywa sztucznego służy do dekoracji dania, stołu, a nawet pomieszczenia świeżymi kwiatami. Floating Ripple Vase przypomina kształtem odwrócony parasol, w który wkładamy zebrane kwiaty. W pojedynczym uchwycie o rozmiarach 50mm x 20 mm mieści się, nie więcej niż  jeden kwiat.

Produkowane w Japonii odlewy dają ogromne pole do popisu właścicielom restauracji, ale także amatorom dobrego jedzenia. Jedyną słabą stroną Floating Ripple Vase jest jego cena. Za sztukę tego, wydawać się mogłoby prostego i taniego w produkcji uchwytu trzeba zapłacić aż 22 $.