Grillowanie w zimie jest możliwe, wymaga jedynie dodatkowej dawki cierpliwości. Jest to o tyle trudne, że przy doskwierającym mrozie, wiele osób wolałoby zjeść surowy stek niż wyczekiwać aż mięso nareszcie osiągnie należytą temperaturę. Rozwiązaniem w takich sytuacjach może być ruszt gazowy, jednakże potrawy z niego smakują nieco inaczej, a obowiązkowa butla wymaga dodatkowych przygotowań logistycznych.

VelocityVelocity to grill, który doskonale sprawdzi się w mroźne dni ograniczając do minimum czas potrzebny na przygotowanie potraw. Jednocześnie jego jedynym paliwem jest drewno. Wszystko to za sprawą wbudowanych elektrycznych wentylatorów, nie tylko przyspieszających rozpalenie grilla, lecz również pozwalających płynnie regulować jego temperaturę.

Zgodnie z zapewnieniami twórców, Velocity może osiągnąć temperaturę ponad 500 stopni Celsiusza w czasie jednej minuty, wykorzystując dwa skrawki drewna. Dodatkowa pokrywa sprawia, że potrawy szybciej osiągają odpowiednią temperaturę.

VelocityAby otrzymać grill Velocity w przypadku powodzenia kampanii crowdfundingowej na portalu kickstarter.com, należy wesprzeć projekt kwotą co najmniej 129 dolarów. Dostępna jest również wersja z power bankiem i baterią słoneczną, pozwalająca na zasilanie wentylatorów podczas dłuższych wypadów – jej cena została ustalona na poziomie 199 dolarów. Pierwsze wysyłki planowane są na kwiecień 2015 roku.

 

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *